YÖK, 50 üniversitede daha dijital ve yapay zekâ tabanlı programlar açacak

YÖK, 50 Üniversitede Dijital ve Yapay Zekâ Tabanlı Programlar Açacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı sıralaması en üstlerde yer alan öğrencileri hedefleyen yeni programları duyurdu. Bu yıl, öğrencilerin tercih edebileceği 70’i aşkın yazılım, yapay zekâ ve siber güvenlik temelli ön lisans ve lisans programı yaklaşıyor.

YÖK, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılacak programlarla birlikte dijital ve yapay zekâ tabanlı program sayısını 70’e çıkaracak. Özellikle İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Siber Güvenlik Mühendisliği Bölümü, ilk sene oldukça yüksek ilgi gördü ve başarılı öğrencileri bünyesine kattı.

Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İTÜ gibi üniversitelerde de “Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” ön lisans programları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik” ön lisans programı da öğrencilere sunulmaktadır.

“Sektöre Hazır Öğrenciler Yetiştiriyoruz”

İTÜ’den yapılan açıklamada, Siber Güvenlik Mühendisliği Bölümü’nün gelecekte daha da ilgi göreceği ve sektörle işbirliği içinde sürekli olarak müfredatlarını güncellediklerine vurgu yapıldı. Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, öğrencilerin sektöre hazırlıklı bir şekilde mezun olmalarının hedeflendiğini belirtti.

İTÜ Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Kemal Bıçakçı da öğrencilerin tercihlerindeki başarı sıralamalarına dikkat çekerek mezunların iş bulma konusunda avantajlı olduklarını ifade etti. Siber güvenliğin gelecekte daha da önem kazanacağını belirten Bıçakçı, “Siber vatanı koruyacak öğrenciler yetiştiriyoruz.” dedi.

Öğrencilerin, sektör ihtiyaçlarına uygun olarak eğitildiği belirtilen İTÜ Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Programı, geleceğin önemli mesleklerinden biri olarak nitelendiriliyor. Öğrencilerin, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı derslerle sektöre hazırlandığı vurgulanıyor.

Programa katılan öğrencilerden Oğuz Polat ve Alper Bedirhan Mert, tercihlerini gelecek vaad eden bu alandan yana kullandıklarını belirtirken, Matematik Bölümü’nden geçiş yapan Semih Kalkandelen de siber güvenlik alanına olan ilgisi doğrultusunda tercihini yaptığını ifade etti. YÖK, siber güvenliğe olan ilgiyi artırmak ve sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla çalışmalarına devam edecek.

Related Posts

Substack’tan kamerasız yayın dönemi

Substack, salı günü yaptığı açıklamayla yeni bir özelliğini tanıttı: sadece sesli canlı yayın. Bu özellik, görüntü vermek istemeyen ya da kimliğini gizli tutmak isteyen içerik üreticileri için önemli bir rahatlık sağlıyor. Özellikle anonim kalmak …

Uber, Trendyol GO’yu satın alıyor

Uber bu satın alma sayesinde hem büyümesine katkı sağlamayı hem de globaldeki “Uber Eats” paket yemek hizmetini Türkiye pazarına sokmayı hedefliyor

Half-Life 3, yaz aylarında gelebilir! Büyük sürpriz

Oyun dünyasının en çok beklenen yapımlarından biri olan Half-Life 3 ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 1998 yılında piyasaya sürülen ve FPS türüne yön veren seri, uzun süredir sessizliğe gömülmüş durumdaydı. Ancak son dönemde ortaya çıkan …

iQOO Neo 10 için geri sayım: Batarya özellikleri ortaya çıktı!

iQOO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Neo 10 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, akıllı telefonun tanıtım öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! iQOO …

Türkiye, nükleer denizaltı projesi ile geliyor!

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine verdiği özel röportajda Türkiye’nin nükleer denizaltı geliştirme planını ilk kez dile getirdi. Böylece Türkiye’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı …

Togg’dan sıfır faizli kredi kampanyası

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg kredi kampanyasına devam ediyor.