Kütahya’ya 218 Su Tesisi Yatırımı

“`html

Kütahya’da Su Yatırımlarında Önemli Başarılar

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kütahya’da son 22 yılda toplamda 218 tesisin hayata geçirildiğini duyurdu.

Kütahya’ya yönelik yatırımları hakkında bilgi veren Balta, “Kütahya’da gerçekleştirilen yatırımların toplam değeri 15 Milyar 163 Milyon TL. Bu yatırımlarla suyun yönetiminde başarılı olduk ve tarıma, enerjiye katkı sağladık. Kütahya halkı için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

“DSİ, Su Yönetiminde Kararlılıkla İlerliyor”

Müdür Balta, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri’nin amacı doğrultusunda tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, musluklara sağlıklı içme suyu ulaştırılması ve taşkın risklerinin önlenmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile suyun her damlasına sahip çıktıklarını vurguladı.

Mehmet Akif Balta, Türkiye’nin su ve sulama tesisleri sayesinde kendi kendine yeterli ülkeler arasında yer aldığını ifade ederek, “Bu sürecin başarısında ülkemizin su potansiyali ve yapılan yatırımların etkisi büyüktür.” şeklinde konuştu.

“Su, Stratejik Bir Kaynak”

Son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmanın getirdiği zorluklarla birlikte suyun stratejik öneminin arttığını dile getiren Balta, “Suya erişimin güvenli ve sürekli olması için depolama tesislerinin önemi büyük. Bu tesisler, kuraklık ve taşkın dönemlerinde kritik bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Modern Teknolojilerle Tarımsal Verimlilik Artıyor”

Gelişen teknolojilerin sulama sistemlerine entegre edilmesine yönelik devam eden çalışmalardan bahseden Balta, “Yapay zeka destekli sulama otomasyonları ile tarımsal verimi artırıyoruz ve su sarfiyatını minimum düzeye indiriyoruz. Amacımız, en az su ile maksimum verim elde etmektir.” dedi.

“Kütahya’da Tarımsal Araziler Sulamaya Açılıyor”

Kütahya’daki DSİ yatırımları hakkında değerlendirmeler yapan Balta, “Son 22 yılda inşa ettiğimiz 55 sulama tesisi sayesinde 237 bin 900 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Devam eden çalışmalarda ise 30 bin 710 dekar daha suya kavuşacak.” şeklinde konuştu.

“Yeni Depolama Tesisleri Kütahya’da İnşa Ediliyor”

Kütahya’daki su kaynaklarının değerlendirilmesi için yeni baraj ve göletlerin inşa edildiğini açıklayan Balta, “Şu anda 7 baraj ve 1 göletin inşaatı devam ediyor. Bu tesisler tamamlandığında 61 bin 650 dekar tarımsal alanı sulama suyuna kavuşturacağız.” dedi.

“Taşkın Kontrol Projeleri Hayata Geçiyor”

Kütahya’daki taşkın risklerini kontrol altına almak için projeler geliştirdiklerini belirten Balta, “Son 22 yılda tamamlanan 125 taşkın koruma tesisi ile birçok yerleşim yerinin güvenliğini sağladık ve bu süreçte devam eden 19 tesisle taşkınlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

“Arazi Toplulaştırma Çalışmaları İlerliyor”

Kütahya’da toplam 292 bin 490 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yapıldığını da ekleyen Balta, “Tamamlanan projelerde çiftçilerimizin memnuniyetini gözlemliyoruz. Yeni projeler ile desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Hidroelektrik Enerji Üretimi Artıyor”

Kütahya’da son 22 yılda işletmeye alınan 2 Hidroelektrik Enerji Tesisi’nin yıllık 64 milyon KWh enerji üretimi sağladığını belirten Balta, “Bu tesislerle milli ekonomiye 166 Milyon TL katkı sağlıyoruz. Su kaynaklarımızdan elde ettiğimiz gücü, enerji üretiminde kullanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“`

Related Posts

Dünyayı etkileyen Trump tarifelerinde kritik gelişme

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Temmuz’da başlayacak olan yeni gümrük tarifelerinin 1 Ağustos itibarıyla bazı ülkelere uygulanacağını duyurdu. Trump, cuma gününden itibaren ilgili ülkelere resmi bildirimlerin gönderileceğini açıkladı.

MTV’de enflasyon zammı var mı yok mu?

TÜİK‘in haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından arabası olan vatandaşlar da MTV’ye yönelik gelişmeleri yakından takibe aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ocak ayı enflasyonu yüzde 5.03, Şubat enflasyonu …

Doğu Karadeniz’den yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den ocak-haziran döneminde 814 milyon 976 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Bakan Şimşek: Enflasyonda belirgin bir yavaşlama başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 1.37 olarak açıklanırken yıllık enflasyon yüzde 35.05 oldu. Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı arttı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışları, ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 607 bin 379 oldu.

Plansız ekilen alan karpuzu vurdu

Başta Çukurova olmak üzere bölgede talebin üzerindeki karpuz üretimi, karpuzda fiyatı hızlı düşürüyor. Tarlada 2 liraya kadar düşen fiyat nedeniyle çiftçi ürünü toplamıyor; özellikle nakliye bedelleriyle büyük şehirlerde ise karpuz tezgahta 10-14 lira arasında fiyatlara satılıyor.