Substack’tan kamerasız yayın dönemi

Substack, Görüntüsüz Sesli Canlı Yayın Özelliğini Tanıttı

Substack, salı günü yaptığı açıklamayla yeni bir özelliğini duyurdu: sadece sesli canlı yayın. Bu özellik, görüntü vermek istemeyen ya da kimliğini gizli tutmak isteyen içerik üreticileri için büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle anonim kalmak isteyen yayıncılar, artık yüzlerini göstermeden de kitlesiyle etkileşim kurabilecek.

Yeni özelliğe göre, kullanıcılar canlı yayına başlarken sadece kamera ikonuna tıklayarak görüntüyü kapatabilecekler. Yayın sırasında istedikleri zaman videoyu tekrar açma seçeneğine de sahip olacaklar.

CANLI ETKİLEŞİM AYNEN DEVAM

Sesli yayın özelliği, kullanıcı deneyiminden ödün vermeden sunuluyor. Dinleyiciler, görüntülü yayınlardaki gibi yorum yapma ve yayıncının bültenine abone olma imkanı buluyor. Substack yetkilileri, bu özelliğin sade, doğrudan ve daha az baskı altında bir yayın deneyimi sağladığını belirtiyor.


Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

HERKES İÇİN UYGUN

Substack, bu yılın ocak ayında canlı yayın özelliğini tüm içerik üreticilerine açmıştı. Daha önce yalnızca 100’den fazla ücretli aboneye sahip olan içerik üreticilerine açık olan bu özellik artık herkesin kullanımına sunuldu. Yeni sesli yayın özelliği ise önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak tüm yayıncılara açılacak.


Pinterest’te yeni dönem başlıyor

PODCAST VE RADYO DENEYİMİ BİR ARADA

Substack’in bu adımı, platformun podcast yayıncılığına daha fazla entegre olma isteğini gösteriyor. Görüntüsüz yayın özelliği sayesinde kullanıcılar, içeriklerini tıpkı bir podcast ya da radyo yayını gibi sunabilecekler. Bu da özellikle teknik donanıma sınırlı olan içerik üreticileri için büyük bir avantaj olacak.


Skype’ın fişi bugün çekiliyor

İÇERİK ÜRETİCİLERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK ALANI GENİŞLİYOR

Bu gelişme, Substack’in içerik üreticilerine sağladığı esneklik ve özgürlüğü artırmaya yönelik adımlarından sadece biri. Yazarlar, gazeteciler, sanatçılar veya akademisyenler gibi farklı alanlardan kullanıcılar, artık daha çeşitli ve rahat bir şekilde yayın yapabilecekler. Görüntüsüz yayın sayesinde internet bağlantısı zayıf olan kullanıcılar da yayına katılma imkanına sahip olacaklar.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir