CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı için Hibe Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği destekli CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’ndan Hibe Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği’nin desteklediği CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında yer alan yerel projeler için hibe programı başvuruları açıldı. Sergi, atölye-seminer-sempozyum, konser, performans, tiyatro prodüksiyonu, eğitim programları, gazetecilik ve belgeselcilik gibi alanlarda gerçekleştirilecek başvurular, 20 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek.

Goethe-Institut İstanbul tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeye devam ediyor.

2021 yılında başlayan programın ikinci dört yıllık dönemi için başvurular açıldı. Yerel Projeler Hibe Programı için yapılan ilk çağrıya başvurular, Goethe-Institut’un Hibe Başvuru Portalı üzerinden alınmaya başlandı.

Yerel Projeler Hibe Programı, yerel topluluklar ve izleyiciler üzerinde etkili olan projelere fon sağlayarak Türkiye’deki kültür ve sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını desteklemeyi amaçlıyor. Kültürel diyalog, toplumsal katılım, ifade özgürlüğü ve demokratik süreçlerin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Hibe programına sergi, atölye-seminer-sempozyum, konser, performans, tiyatro prodüksiyonu, eğitim programları, gazetecilik ve belgeselcilik gibi pek çok kültürel etkinlik için başvurulabilecek projeler arasında yer alıyor. Başvurular, 20 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

Mardin’in tarihi ve doğal güzellikleri “Gezgin” belgeseliyle dünyaya tanıtılacak

Mardin’in tarihi ve doğal güzellikleri “Gezgin” belgeseliyle dünyaya tanıtılacak

YKS maratonu başladı: 2.5 milyon aday ter dökecek

YKS maratonu başladı: 2.5 milyon aday ter dökecek

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu!

ALES 2 sınavı ne zaman, sorusu adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından ALES sınavı akademik kariyer hedefleyen adayların katılımı ile gerçekleşecek. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman? İşte detaylar…

Gündönümü 2025 || En uzun gündüz ne zaman? Günler ne zaman kısalmaya başlar?

2025 yılında yaz gündönümü, kuzey yarımkürede en uzun gündüzün yaşandığı ve mevsimsel döngülerin önemli bir dönüm noktası olan tarihiyle merak uyandırıyor. Güneş ışınlarının Yengeç Dönencesi’ne dik geldiği bu özel an, Türkiye’de yaz mevsiminin resmi başlangıcı olarak kabul ediliyor. Peki, 2025 en uzun gün ne zaman? Günler ne zaman kısalmaya başlayacak?

Muharrem ayı ne zaman başlayacak? 2025 Aşure Günü ne zaman? İşte Diyanet Hicri Takvim: Muharrem Ayı başlangıcı

Kurban Bayramı’nın geride kalmasıyla birlikte gözler Muharrem Ayı ve Aşure Günü tarihine çevrildi. Bu bağlamda inananlar “Aşure Günü 2025 ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?” sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki Aşure Günü Muharrem Ayı’nın 10. günü olarak kabul ediliyor. Miladi ve Hicri Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Aşure Günü tarihi her yıl değişik tarihlere denk geliyor.  Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan Muharrem Ayı başlangıç tarihi…

Keklik kene yer mi? Kene vakalarının çoğalmasının ardından keklik popülasyonu tartışma konusu oldu!

Kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler